Utstillinga ”Digtegning” på Galleri Nord i Tromsø

TROMSØ APRIL 2016: Lene E. Westerås og Käthe Øien åpna utstillinga Digtegning på Galleri Nord i Tromsø torsdag 31. mars 2016. To av veggene i det ganske nye kunstgalleriet i Sjøgata er smykket med kunstverk av de to kunstnerne, og det viser seg at digitegningene gjør seg svært godt sammenstilt i større flater. Det var mange gjester under åpninga, og seansen blei tromma inn av Marry Ailonieida Somby. Utstillinga henger i Galleri Nord i to uker i april i år. Lokalene til galleriet er romslige og lyse, og det ligger fint til i sentrum av ishavsbyen.

Utstillinga Digtegning på Galleri Nord i Tromsø. Foto: Hilde Kat. Eriksen
Utstillinga Digtegning på Galleri Nord i Tromsø. Foto: Hilde Kat. Eriksen

De to kunstnerne sier at samarbeidsprosjektet Digtegning er et smelteverk hvor tegning, tekst, foto og digital design er foredlet inn i billedflater. Grunntanken i prosjektet er overføring og tilpassing. Øien står bak tegningene og Westerås har skapt tekstene. Begge er fotografer i prosjektet og Øien har bearbeidet alle delene digitalt til det ferdige uttrykket. Fotoene er inspirerte av Midtøsten og Norge. 

DIGTEGNING

I slutten av mai stilles Digtegning ut i Lillehammer, samme uke som Norsk Litteraturfestival – Sigrid Undset-dagene arrangeres. Innen den tid skal de norske (og også russiske) tekstene være supplert av bilder med tekst på finsk og samisk. Det er ei målsetting for kunstnerne at prosjektet også skal oversettes til arabisk.

  • Lene E. Westerås fra Tromsø debuterte med barnebok i 2010 og har siden gitt ut fleire barnebøker, dramatikk, poesi og faktabøker. Hun har deltatt i fleire tverrkunstlige prosjekter. Hun er også fotograf og har de siste årene reist mye i Midtøsten hvor hun mellom annet har hatt kreative skriveverksted i palestinske flyktningleire i Libanon.
  • Käthe Øien fra Oslo er billedkunstner med vekt hovedsakelig på maleri, men også mange andre ulike teknikker som datagrafikk, tegning og foto. Hun har smykket flere offentlige bygninger med mosaikk og har mange utstillinger bak seg.
  • Utstillinga er støtta av Norsk forfattersentrum, Barentssekretariatet og Cafeteatret

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..