Om skribenten

Velkommen til hildekat.blog. Her skriver jeg om nord – og litt om andre steder: Om litteratur, kunst og kultur, om dialog på tvers av nasjon og kultur, personlige opplevelser, refleksjoner, reiser, minner og møter med folk. Og noen skjønnlitterære tekster.

Gjennom Fiktum Faktum selger jeg brukte og nye bøker og er frilans-skribent, kritiker og oppdragstaker.

Nordkalottforlaget – Nordnorsk Magasin AS var jeg redaktør, medeier og styremedlem i perioden 2005-2019. Samtidig var jeg i årene 2006-2010 daglig leder for Ordkalotten – Tromsø internasjonale litteraturfestival og kontorleder i Nordnorsk forfatterlag fra 2017 til våren 2023. Noen år var jeg i kommunikasjons-bransjen i Trondheim, først i det som i dag heter Sykehusbygg (1998-2004) og deretter som frilans i 2004 og 2005. Jeg har tidligere arbeidet som norsklektor i Tromsø, Bærum og Molde (1989-1994) og allround-journalist i avisa Finnmarken i Vadsø (1994-1998).  Enkelte perioder har jeg vært med på lasset på utenlandsopphold i Canada, Skottland, Australia og Vietnam.

Av utdanning er jeg cand.philol. i nordisk litteratur fra UiT Norges Arktiske Universitet, med hovedfagsoppgaven «Kjærleiken gjev oss eit andlet, ein analyse av Hanne Aga: Bror sorg».  Jeg har også gått på Forfatterstudiet i Bø i 2005 (USN), START-opplæring hos Institutt for journalistikk, og jeg har tatt en master i ledelse, markedsføring og økonomi (MBA) ved UiT. Jeg er medlem av Nordnorsk forfatterlag og  Norsk kritikerlag.  I perioden 2013-2018 var jeg styremedlem i Norsk Tidsskriftforening

En gammel traver på digitale vinger: Ikaros eller Pegasus? Nordnorsk Magasin AS: En casestudie.  Masteroppgave i Strategisk ledelse og økonomi ved Handelshøgskolen, UiT Norges arktiske universitet, 2016.
«Kjærleiken gjev oss eit andlet» ein analyse av Hanne Aga: «Bror sorg». Hovedoppgave i nordisk litteratur, Universitetet i Tromsø, 1991.

Hilde Kat. Eriksen er skribent og kritiker, og medlem av Norsk kritikerlag. Nettstedet er ikke sponset.
Hildekatblog ble opprettet 28. oktober 2010. Eldre poster er overført fra Windows Live Spaces og Facebook Notes.
© Hilde Katrine Eriksen har copyright på innholdet på dette nettstedet, jf. Lov om opphavsrett til åndsverk. Tekst og foto herfra kan ikke offentliggjøres uten min tillatelse.
Oppdatert: Mars 2022.

4 tanker om “Om skribenten”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..