Hilde Kat. Eriksen

HildeKatNett

Velkommen til hildekatblog! Her skriver jeg om tema fra nord – og fra andre steder. Om kultur og litteratur, om dialog på tvers av nasjon og kultur, om personlige opplevelser, refleksjoner, reiser, minner og møter med folk. Og noen skjønnlitterære tekster.

Etter at jeg som femtenåring forlot hjemmet mitt på ei nordnorsk øy har jeg flyttet rundt:  Finnmark, Troms, Bærum, Møre og Romsdal, Trøndelag, Skottland (UK), Australia og Canada. Jeg har arbeidet som norsklektor, i kommunikasjons-bransjen, som allroundjournalist, som frilansskribent, kritiker og redaktør, og som leder for Ordkalotten – Tromsø internasjonale litteraturfestival.

Gjennom mitt eget firma Fiktum Faktum er jeg frilans- skribent, kritiker og oppdragstaker. I Nordnorsk Magain AS – Nordkalottforlaget er jeg redaktør, medeier og styremedlem. Per tiden er jeg også ansatt som kontorleder i Nordnorsk forfatterlag.

Jeg har et hovedfag (cand.philol.) i nordisk litteratur, Forfatterstudiet i Bø (HSN 1985), START-opplæring i journalistikk fra Institutt for journalistikk, og en master i ledelse og økonomi (om digital markedsføring). Jeg er dessuten medlem av Nordnorsk forfatterlag, Norsk kritikerlag og Norsk tidsskriftforening.

En gammel traver på digitale vinger: Ikaros eller Pegasus? Nordnorsk Magasin AS: En casestudie. Mastergrad i Strategisk ledelse og økonomi ved Handelshøgskolen ved UiT Norges arktiske universitet, 2016.
«Kjærleiken gjev oss eit andlet» ein analyse av Hanne Aga: «Bror sorg». Hovedoppgave i nordisk litteratur ved Universitetet i Tromsø, 1991.


Hilde Kat. Eriksen er skribent og kritiker, og medlem av Norsk kritikerlag. Nettstedet er ikke sponset. 
Hildekatblog ble opprettet 28. oktober 2010. Eldre poster er overført fra Windows Live Spaces og Facebook Notes. © Hilde Katrine Eriksen har copyright på innholdet på dette nettstedet, jf. Lov om opphavsrett til åndsverk. Tekst og foto herfra kan ikke offentliggjøres uten min tillatelse.

Oppdatert: november 2018.

Reklamer

4 tanker om “Hilde Kat. Eriksen”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s