Om skribenten

Velkommen til hildekat.blog. Her skriver jeg om nord – og litt om andre steder: Om litteratur, kunst og kultur, om dialog på tvers av nasjon og kultur, personlige opplevelser, refleksjoner, reiser, minner og møter med folk. Og noen skjønnlitterære tekster.

Gjennom firmaet Fiktum Faktum selger jeg brukte og nye bøker og er frilans- skribent, kritiker og oppdragstaker. Jeg er også kontorleder i Nordnorsk forfatterlag (2017 – d.d. deltid).

Jeg er redaktør, medeier og styremedlem i Nordkalottforlaget – Nordnorsk Magasin AS (2005-2019), og har vært daglig leder for Ordkalotten – Tromsø internasjonale litteraturfestival (2006-2010). Tidligere har jeg arbeidet som norsklektor, allround-journalist, i kommunikasjons-bransjen og som frilans skribent.

Av utdanning har jeg hovedfag (cand.philol.) i nordisk litteratur fra UiT Norges Arktiske Universitet, Forfatterstudiet i Bø (USN), START-opplæring i journalistikk fra Institutt for journalistikk, og master i ledelse og økonomi fra UiT. Jeg er medlem av Nordnorsk forfatterlag og  Norsk kritikerlag.  I noen år (2013-2018) var jeg dessuten styremedlem i Norsk Tidsskriftforening

En gammel traver på digitale vinger: Ikaros eller Pegasus? Nordnorsk Magasin AS: En casestudie. Mastergrad i Strategisk ledelse og økonomi ved Handelshøgskolen ved UiT Norges arktiske universitet, 2016.
«Kjærleiken gjev oss eit andlet» ein analyse av Hanne Aga: «Bror sorg». Hovedoppgave i nordisk litteratur ved Universitetet i Tromsø, 1991.

cropped-portrett_kvenflagg-1.jpg
Hilde Kat. Eriksen er skribent og kritiker, og medlem av Norsk kritikerlag. Nettstedet er ikke sponset. 
Hildekatblog ble opprettet 28. oktober 2010. Eldre poster er overført fra Windows Live Spaces og Facebook Notes. © Hilde Katrine Eriksen har copyright på innholdet på dette nettstedet, jf. Lov om opphavsrett til åndsverk. Tekst og foto herfra kan ikke offentliggjøres uten min tillatelse.
Oppdatert: juli 2019.
Reklamer

4 tanker om “Om skribenten”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..