Ein sunnmøring slik ein nordnorsking ser han

Men kjære, dette var jo søtt: ”Nord-Norge slik en sunnmøring ser det”. Som enkelte andre menn frå 1800-tallet har også han Jon Hustad frå Hjørundfjorden på Sunnmøre gitt uttrykk for kjenslene sine knytt til menneska og fleire av kulturane nord for Namdalen. Originalt er det ikkje, vi har høyrt alt før. Særleg om vi ser nokre hundreår bakover. Like fullt trur eg det er godt for mannen at han får lufta raseriet sitt. Det er ikkje bra for verken psyken eller kroppen å stenge inne vanskelege tankar og emosjonar over lang tid. I det her høvet kan det verke som om det har bygd seg opp heilt frå barndommen av. Berre luft kjenslene dine, Jon Ottar! Du er både tilgitt og unnskyldt. Vi aksepterer deg for den du er. Og du skal få lov til å seie: Det var jo berre humor & ironi! #LilleLerkefugl

SONY DSC
Privat parkering. Foto: Hilde Kat. Eriksen

©Hilde Kat. Eriksen

Reklamer

Nordområde-utstillinga

«Eksotiske Finnmark. Vilt, vakkert og nådeløst! Med eksotiske samer, reinsdyr og midnattsol lokkes turister til Sápmi.»  

Hammerfest. Foto: Marion Palmer
Hammerfest. Foto: Marion Palmer

– Forfatteren Marion Palmer ytrer seg velskrevet og skarpt, med humor og ironi om planlagt mineralutvinning, gruvedrift og avfallsdeponi i Kvalsund i Finnmark. Les artikkelen Nordområdesatsingas utstillingsvindu på Nordnorsk Magasins blogg.

Har du sett den nye magasin-bloggen?

Nordnorsk Magasin har fått seg sin egen blogg! Der kan du lese nyheter og informasjon om utgivelser, du kan legge igjen kommentarer eller bestille blad og bøker.
Les til dømes lederartikkelen «Fritt land» fra nr 3-2014.

NNM forside 1-2014cWeb NNM_2-14_ForsidaNNM_Framsida_3-14