«På krøllete stier. Barndomsmosaikk i brunt og oransje». Kortprosa fra Anja Vickie Sommerbakk Olsen

bok på krøllete stier

NOVEMBER 2018 – BOKMELDING: Anja Vickie Sommerbakk Olsen debuterer på bokmarkedet med sitt egenutgitte lille hefte «På krøllete stier. Barndomsmosaikk i brunt og oransje». De tjue korte prosatekstene i heftet er sprunget ut av minner fra en oppvekst i Nord-Troms på 1970-tallet. Forfatteren framhever i forordet at dette er fragmenter, føyd sammen til en mosaikk der en ved å ta noen steg tilbake og betrakte hele bildet kan se sammenhengen mellom barndommen og det voksne livet.

De små historiene er gjenkjennelige for en som har vokst opp ikke så langt unna, verken geografisk eller i tid. Utelek; cowboy og indianer, sykling og annen lek, besteforeldre og lekekamerater, skoletid og høytid.

Forfatteren har tydelig glede av å formulere seg språklig for å få fram fortellingene sine. Som leser tenker jeg at hun også ville hatt nytte av en tålmodig hånd som kunne gitt gode råd i det litterære arbeidet. Det er slikt en har konsulenter og redaktører til. Men skriveglede kan også gi leseglede, og jeg hygga meg med denne «barndomsmosaikken».
Forsida er prega av et fint foto, tatt av Marit P. Solberg.

Anja Vickie Sommerbakk Olsen
«På krøllete stier. Barndomsmosaikk i brunt og oransje»
Vickie forlag 2018
Prosa, 20 tekster, 27 sider

Meldt av Hilde Katrine Eriksen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..