Liv Helene Willumsens DVD om Regine Normann

DVD Regine Normann

JANUAR 2018: Liv Helene Willumsen, professor ved Universitetet i Tromsø, har publisert en DVD om forfatteren Regine Normann (1867 – 1939). Willumsen står bak manus, og er også fortellerstemmen i filmen. Filmen presenterer livet og forfatterskapet til Regine Normann, den første kvinnen fra Nord-Norge som slo igjennom som forfatter nasjonalt. Hun skrev atten bøker, inkludert romaner, eventyrsamlinger og sagn.

I si samtid var Regine Normann en kjent forfatter, og gjennom forfatterskapet sitt brakte hun den nordligste landsdelen fram til leserne. Hun var født i Bø i Vesterålen, og vokste opp i Nord-Norge. Som voksen reiste hun til Oslo, der hun tok lærerutdanning. Hun ble boende sørpå det meste av sitt liv.

Filmen varer 20 minutt, og passer godt til bruk for alle som ønsker å bli kjent med forfatterskapet, også for skoler og bibliotek. Et informasjonshefte om forfatteren følger med. Musikken er laget av Øystein Lunde Ingvaldsen og produsenter er Ben-Tommy Eriksen og Adrian Eriksen.

Av Hilde Katrine Eriksen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..