Ein sunnmøring slik ein nordnorsking ser han

Men kjære, dette var jo søtt: ”Nord-Norge slik en sunnmøring ser det”. Som enkelte andre menn frå 1800-tallet har også han Jon Hustad frå Hjørundfjorden på Sunnmøre gitt uttrykk for kjenslene sine knytt til menneska og fleire av kulturane nord for Namdalen. Originalt er det ikkje, vi har høyrt alt før. Særleg om vi ser nokre hundreår bakover. Like fullt trur eg det er godt for mannen at han får lufta raseriet sitt. Det er ikkje bra for verken psyken eller kroppen å stenge inne vanskelege tankar og emosjonar over lang tid. I det her høvet kan det verke som om det har bygd seg opp heilt frå barndommen av. Berre luft kjenslene dine, Jon Ottar! Du er både tilgitt og unnskyldt. Vi aksepterer deg for den du er. Og du skal få lov til å seie: Det var jo berre humor & ironi! #LilleLerkefugl

SONY DSC
Privat parkering. Foto: Hilde Kat. Eriksen

©Hilde Kat. Eriksen

Reklamer

One thought on “Ein sunnmøring slik ein nordnorsking ser han

  1. SLIK EN OPPBLÅST SUNNMØRING SER NORD-NORGE.

    Hei Jon! Du tråkker på en hel landsdel med dine udokumenterte påstander og historiefortellinger som er like grunnløse som ditto mange med samme sannhetsgehalt som 17-1800 tallets vestkantborgere i Oslo bedrev med den tiden. Ut fra egen empiri tviler jeg på at dine fortellinger har forankring hos flertallet av våre venner på vestlandet. Den sanne historien – som er historisk dokumentert og som bergenserne med en viss mengde kunnskap og hukommlese ofte sier er følgende historie: Nord-Norge har i stor grad bidratt til Bergen og Vestlandet sin vekst og fremgang fra tiden lenge før nasjonen Norge ble en realitet. Men jeg skal tilgi deg – selv om jeg ikke alltid er enig med deg i dine utsagn i offentlig debatter. Men som en morsom underholder setter jeg pris på deg. Hvis du i debatter hadde ytret deg slik om innvandrerne, så tror jeg du dessverre ville blitt boikottet av norske medier. Men om Nord-Norge, ja ja. Gammel uvane er vond å vende. Vi som bor og lever her – og står på for norsk og nordnorsk vekst og framtid – gjelder det visst ikke, om jeg tolker deg og et par forskere i Oslo rett. Jeg ønsker deg likevel en fin og reflekterende dag. Gjerne noe dypere enn det din tirade i avisen Nordlys synes å bygge på. Har du forresten hørt om Sunnmøringen som hardnakket påsto med henvisning til en nabo at ikke alle var det. Noen var sykmøring.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s