Den tålmodige tiggeren i Tromsø

Vi kommer tilbake etter et halvår borte, og han er fortsatt her.

Utenfor den røde banken sitter han, smiler til oss, tar hver enkelt i handa, takker på norsk og gir oss velsignelser. Han er tromsøfolkets tigger, mannen med smilet og de snille øynene.

Den tålmodige tiggeren i Tromsø. Foto: © Hilde Kat. Eriksen

Ioan kommer fra Moldova, fra et område som fortsatt tilhører Romania. De siste årene har han hatt tilhold som tigger på gata i Tromsø. Ioan er blitt en velkjent skikkelse i byen, der han ydmyk og vennlig sitter ved hjørnet av ”rødbanken” i Storgata, smiler til alle og viser takknemlighet for alle skjerv som kastes i koppen hans. I løpet av tida i Tromsø har han vært intervjuet i flere medier, og han ble kringkastet på nasjonalt – og internasjonalt – nivå da han fikk låne ei leilighet i Tromsø jula 2010 – og etterlot leiligheta i prikkfri stand, med gaver til vertsfolket. Ioan liker Tromsø, og han gir uttrykk for at han møtes med respekt av så vel folket som av politiet i byen. En av grunnene til dette kan være at han ikke er kriminell, men framstår som en oppriktig, tålmodig og vennlig sjel – og slik treffer han kanskje den ofte (men ikke alltid) tillitsfulle tromsøværingen hjemme.

Tekst og foto: © Hilde Kat. Eriksen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..