Mangfoldig kunstsenter – ArtSenja

I april 2015 flyttet ArtSenja inn i nye lokaler i Lundgården, Storgt.11, Finnsnes.

OKTOBER 2011: ArtSenja kaller de senteret sitt, de mange kunstnerne som flyttet inn med aktiviteter og utstillinger i en nedlagt skole i Øverbotn på Sør-Senja.

Ann Rita Wold er en av kunstnerne ved kunstsenteret ArtSenja. Foto: © Sissel H. Eriksen

ArtSenja rommer blant annet et kunstgalleri som presenterer original kunst og kunsthandverk av profesjonelle kunstnere.
– I år var vi ett av kun to steder i Troms som står på turneruta til den årlige landsdelsutstillinga ”Nordnorsken” (Den Nordnorske Kunstutstilling), forteller Ann-Rita Wold, en av kunstnerne ved senteret.

ArtSenja er lokalisert til Øverbotn i Tranøy kommune på Sør-Senja. På websidene sine forteller ArtSenja at senteret er et møtested og en formidlingsarena for visuell kunst. Kunstnerne samarbeider og inspirerer hverandre på tvers av ulike kunstformer, som bildende kunst, kunsthåndverk og scenekunst. En del av visjonen til senteret er å bidra til å styrke kunst- og kulturbasert næring i regionen. I tillegg ønsker de å være en viktig aktør i samarbeid med andre i arbeidet med å utvikle regionen som et mangfoldig og attraktivt bosted og reisemål.

Mange kunstnere

Til sammen er det over tjue billed- og scenekunstnere, kunsthandverkere og musikere knyttet til ArtSenja. I tillegg til smykke- og billedkunstneren Ann-Rita Wold er her billedkunstnere som Geir Wold og Synøve Bjørkli og keramiker Eilif Henriksen. De to sistnevnte var i sin tid en del av Skognes Brukskunstsenter på Senja.

Musiker og billedkunstner Svein-Arild Berntsen skaper bilder som gjerne omhandler natur, dans og musikk. Han er også en kjent figur i landets bluesmiljøer. Kjell Johannes Lindberg, designer, billedkunstner og portrettmaler har sammen med kona Magny Lindberg vært med på å ta initiativ til etableringen av ArtSenja. Han er også foretakets daglige leder.

Reiner Schaufler er fotokunstner og Kine Yvonne Berntsen, billedkunstner og musiker fra Lenvik jobber som kunstner og grafisk designer med base i Tromsø. I 2009 ble hun tildelt Arvid Hanssen stipendet for unge kunstnere, og hun var Døgnvillfestivalens første festivalkunstner.

Skolen i Øverbotn på Senja rommer i dag flere kunstarter. Foto: © Sissel H. Eriksen

Teater Rimfrost

Rimfrost teaterensemble er også en del av ArtSenja. Teaterensemblet ble startet i 2006 av Nanna Elisabeth Berntsen og Kristine Myhre Tunheim. Rimfrost ledes av Kristine Myhre Tunheim og har produksjonslokaler i ArtSenja Kunstsenter. Ensemblet består i dag av skuespillere med en bred og variert utdanning, som ønsker å bringe engasjerende scenekunst til nye steder. Historiene ensemblet ønsker å fortelle bygger gjerne på kulturhistorie tema, og sceneproduksjonene er preget av en utforskende holdning til form, tekst, sjanger og stil.

Rimfrost teaterensemble fra en produksjon i 2008. Foto: © Hilde Kat. Eriksen


Tekst: © Hilde K. Eriksen / Foto: © Sissel H. Eriksen
Nordnorsk Magasin 3-2011

3 tanker om “Mangfoldig kunstsenter – ArtSenja”

  1. Hi there.

    I have recently bought a painting by Synøve Bjørkli (from what I can work out from the signature). It is titled ‘Teacher and Student’

    I was wondering if you had any further information about the artist.

    Thanks

    James

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..