Nordlysfestivalen: Ny musikk fra Norrbotten

2009: Norrbotten NEO blir kalt Sveriges mest modere stemme på samtidas musikkscene. Ensemblet ble dannet i 2007 med bidrag fra Statens Kulturråd, Norrbottens Läns Landsting og Luleå- og Piteå kommuner.

Sara Hammarström, Norrbottens NEO. Foto: Ateljé Grodan

Norrbotten NEO, som er en del av Norrbottensmusiken, holder til i det nybygde Studio Acusticum i Piteå. NEO har et nært samarbeid med både yngre og veletablerte komponister, og bygger repertoaret blant annet gjennom å kontinuerlig bestille nytt stoff. NEO fungerer som ensemble i Piteå Kammeroperas oppsetninger og musikerne er gruppeledere i Norrbottens Kammerorkester.

I januar 2009 spilte Norrbotten NEO i Sparebankens Festsal i Tromsø under Nordlysfestivalen. Norrbotten NEO har på kort tid etablert seg som et av Sveriges fremste samtidsmusikk-ensembler. De besøkte Tromsø første gang i september 2008 i en samarbeidskonsert med Tromsø Symfoniorkester. Programmet de presenterte under Nordlysfestivalen var i hovedsak et samtidsmusikkprogram, blant annet med skandinavisk premiere på Steve Reich’s Double Sextett fra 2008. De spilte også Bent Sørensen ”The deserted Churchyards” (1990), Fredrik Hedelins ”Trio” (2008) og Franco Donatonis ”Arpège” (1986). Publikum fkk også høre W A Mozarts ”Kvartett for fløyte, fiolin, bratsj & cello Nr. 1 i D-dur K. 285”

Dirigent og kunstnerisk leder for Norrbotten NEO er Petter Sundkvist, en ettertraktet svensk dirigent med brei internasjonal erfaring, og også dirigent for Norrbottens Kammerorkester og Piteå Kammeropera.

© Hilde Kat. Eriksen
Nordnorsk Magasin 1-2009

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..